اخبار و اطلاعیه

کاربرد هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی

کاربرد هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی

 کاربرد هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی : افراد در راستای حفظ آثار خود نظیر مقالات، تصاویر و ویدئوهای مختلف و همچنین جلوگیری از کپی شدن آن ها قابلیت این را داشته که در این امر از هوش مصنوعی کمک بگیرند. در همین راستای برخی افراد با نحوه استفاده از پلتفرم های هوش مصنوعی جلوگیری از سرقت ادبی آشنا نبوده و نیازه به مطالعه در این باره خواهند داشت. فناوری هوش مصنوعی به کار رفته در ابزارهای ضد سرقت ادبی بدین گونه عمل کرده که با استفاده از الگوریتم جستجو به یافتن موارد کپی شده می پردازد.

توسعه دهندگان در راستای ارائه خدمات جلوگیری از سرقت ادبی با بهره گیری از هوش مصنوعی اقدام برخی از سرویس های قابل استفاده در این زمینه به مانند چت GPT کرده اند. در این مقاله به جلوگیری از سرقت ادبی با هوش مصنوعی و ابزارهای ارائه شده در این حیطه پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط با شیوه جلوگیری از سرقت ادبی با بهره گیری از هوش مصنوعی و مزایا و معایب آن توضیح داده می شود با گروه گرامرلی امیرکبیر همراه باشید.

تعریف سرقت ادبی

سرقت ادبی می‌تواند تمام یا بخشی از کار را شامل شود؛ یعنی یک اثر یا تمام و کمال از محتوای تولیدی فرد دیگری برداشته شده یا بخش‌هایی از محتوا، حاصل دسترنج دیگران است. به عبارت دیگر، سارق ادبی به‌نوعی محتوا را تغییر داده و از آن استفاده کرده است. این کار نیز از مصادیق پلیجریزم محسوب می‌شود. سرقت ادبی خود شامل دو نوع intentional plagiarism یعنی پلیجریزم عمدی و Unintentional plagiarism به معنای پلیجریزم غیرعمدی است.

در بررسی سرقت ادبی مقالات ISI ، حتی استفاده از کارهای قبلی خود نویسنده در مقاله جدیدش نیز مورد قبول نخواهد بود. باید توجه کنید که مجلات معتبر پیش از چاپ مقالات، بررسی سرقت را با نرم‌افزار تشخیص سرقت ادبی انجام می‌دهند.

تاریخچه سرقت ادبی

واژه پلیجریزم در ابتدا توسط فردی استفاده شد که «مارکوس والریوس مارتیلیوس» نام داشت و شاعری رومی از سده نخست میلادی بود. مارکوس به افرادی که شعرهایش را به نام خود ارائه می‌کرده‌اند، لقب Plagiarius یعنی  «غارتگر و فریبکار» داده است.

اما امروزه این مفهوم، در حوزه مقاله‌نویسی اهمیت بسیار زیادی دارد به‌طوری‌که سایت‌های تشخیص سرقت علمی آنلاین و نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی برای استفاده‌هایی مانند تشخیص سرقت ادبی پایان‌نامه در اختیار دانشگاهیان قرار دارند. خروجی پژوهش‌ها هم به‌دقت بررسی می‌شوند تا دچار پلیجریزم نباشند.

در ادوار گذشته به علت کم‌بودن تعداد نویسندگان و افرادی که نوشته‌ها را داوری می‌کرده‌اند، پیشگیری از کپی‌برداری کار دشواری نبوده است. با این‌حال، باز هم چنین جرایمی دیده می‌شد. مثلا نوعی از پلیجریزم در گذشته، سرقت ادبی ایده‌های دوستانی بوده که به سبب اعتماد، افکارشان را در جمعی بازگو می‌کرده‌اند و افراد فریبکاری در آن مجلس ایده‌ها را به نفع خود استفاده می‌نموده‌اند. سرعت رشد دانش و فناوری در حوزه‌های مختلف در عصر حاضر، سیری صعودی با شیبی بسیار زیاد را تجربه کرده  است و هزاران دانشجو، استاد و پژوهشگر، روزانه تعداد زیادی ایده و طرح را منتشر می‌کنند.

هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی

منابع اطلاعاتی زیاد و موتورهای جستجوگر حرفه‌ای مانند گوگل هم موجب سهولت جابجایی اطلاعات شده‌اند. این‌روزها، فایل‌های الکترونیکی عمل کپی‌برداری را بسیار ساده کرده‌اند. در چنین وضعیتی پیگیری اصالت اثر به شیوه سنتی غیرممکن است. بنابراین با روش‌های نوینی مانند نرم‌افزارهای تشخیص سرقت علمی، تا حدودی، بررسی اصالت اثر امکان‌پذیر می‌شود. هند در حال حاضر رتبه نخست سرقت علمی مقالات را به خود اختصاص داده و متأسفانه باید بگوییم که ایران هم وضعیت مناسبی در این حوزه ندارد.

ویژگی‌های کلیدی هوش مصنوعی در تشخیص سرقت ادبی

  1. تجزیه و تحلیل محتوایی: AI می‌تواند متون را از نظر محتوایی تحلیل کند و شباهت‌ها یا تکرارهای غیر مجاز را با سایر آثار موجود در پایگاه‌داده‌های خود مقایسه نماید.
  2. یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی (NLP): با استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق و NLP، AI می‌تواند الگوهای زبانی و ساختاری مشابه را در متون مختلف تشخیص دهد.
  3. سرعت و کارآمدی بالا: در مقایسه با بررسی‌های دستی، AI می‌تواند مقدار زیادی از داده‌ها را در زمان کوتاهی بررسی کند.
  4. به‌روزرسانی مداوم: سیستم‌های مبتنی بر AI قادر به یادگیری و به‌روزرسانی دائمی بر اساس داده‌های جدید هستند، به این ترتیب دقت و کارایی آنها به مرور زمان افزایش می‌یابد.
  5. تطابق با قوانین و مقررات مختلف: AI می‌تواند بر اساس قوانین کپی‌رایت مختلف در سراسر جهان تنظیم و برنامه‌ریزی شود، بنابراین می‌تواند برای شناسایی نقض حقوق مؤلف در مقیاس جهانی مورد استفاده قرار گیرد.

ابزارهای هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی

جلوگیری از سرقت ادبی با بهره گیری از هوش مصنوعی یافتن محتوای کپی شده توسط دیگران با استفاده ازالگوریتم های جستجو می باشد. کاربران در راستای استفاده از این پلتفرم نیاز به این داشته تا با سرویس های ارائه شده در این زمینه آشنا گردند که بر همین اساس در زیر ابزارهای جلوگیری از سرقت ادبی با هوش مصنوعی معرفی شده اند.

  •  سایت چت GPT

سرویس هوش مصنوعی چت چی پی تی که در قابلیت پاسخ به پرسش کاربران را با بهره گیری از درک انسانی داشته در راستای جلوگیری از سرقت ادبی مورد استفاده قرار می گیرد. این پلتفرم با توانایی خود در تجزیه و تحلیل داده ها، قادر به شناسایی متون کپی شده در مقیاس گسترده می باشد. آدرس سایت چت GPT به نشانی chat.openai.com بوده.

هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی

  • سایت کپی لیکس

از دیگر بسترهای جلوگیری از سرقت ادبی با هوش مصنوعی سایت کپی لیکس بوده که از استقبال فراوانی نیز برخوردار می باشد. در همین راستا افراد این قابلیت را داشته تا با استفاده از آن متنون و آثار کپی شده را یافته و به آن ها دسترسی یابند. همچنین با بهره گیری از این سرویس می توان محتوای خلق شده توسط هوش مصنوعی را تشخیص داد. از ویژگی های بارز کپی لیکس بایستی به بررسی سرقت های ادبی، بازنویسی متن و شناسایی محتواهای مشابه در اینترنت اشاره کرد.

  • هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی – سایت Turnitin

سایت؜ Turnitin یک بستر آنلاین در میحط وب بوده که با بهره گیری از هوش مصنوعی به ارائه خدمات جلوگیری از سرقت ادبی می پردازد و از این پلتفرم در محیط های اکادمیک استفاده می شود. نحوه کارکرد Turnitin بدین صورت بوده که با استفاده از بانک اطلاعاتی موجود محتوای کپی شده را پیدا می کند. سایت؜ Turnitin به نشانی turnitin.com فعالیت داشته است.

خرید اکانت Turnitin/ithenticate – ششماه

  •  سایت؜ Grammarly

یکی از ابزارهای معروف هوش مصنوعی در راستای ویرایش و تحصیح نگارش متون بستر اینترنتی Grammarly می باشد که از آن به عنوان یک ابزار جلوگیری از سرقت ادبی در محیط وب نیز یاد می شود. لینک ورود به Grammarly؜ در زیر قرار داده شده فرد جهت استفاده بایستی بر روی آن کلیک کند. همچنین به نشانی app.grammarly.com در دسترس افراد قرار داشته و فعالیت می کند.

خرید اکانت پریمیوم گرامرلی – 11 ماهه

  •  سایت PlagScan

بستر اینترنتی PlagScan یک ابزار جلوگیری از سرقت ادبی با هوش مصنوعی بوده که به ارائه خدمات در این زمینه می پردازد. کاربران با ورود به این سرویس جلوگیری از کپی برداری قابلیت این را داشته تا نشانی plagscan.com را در مرورگر دستگاه مورد استفاده خود وارد نمایند.

  •  سایت؜ Copyscape

سایت ؜Copyscape به نشانی copyscape.com به صورت انحصاری در راستای یافتن سرقت محتوای ادبی طراحی شده و به ارائه خدمات به کاربران خود می پردازد. این سایت اینترنتی با بهره گیری از هوش مصنوعی به اسکن صفحات وب پرداخته و محتوای کپی شده را پیدا خواهد کرد

  • هوش مصنوعی برای جلوگیری از سرقت ادبی – سایت؜ iThenticate

یکی از وبسایت های جلوگیری از سرقت ادبی با هوش مصنوعی سایت؜ iThenticate می باشد که به عنوان یک بستر اینترنتی در میحط وب فعالیت می کند. از این پلتفرم هوش مصنوعی در راستای بررسی مقالات قبل از انتشار استفاده شده و قابلیت فهم متون کپی شده را دارد. آدرس iThenticate ؜به نشانی ithenticate.com بوده است.

در آخر

سرقت ادبی موضوع بسیار حساسی است. برای حفظ کیفیت محتوا باید نظارت‌های دقیقی روی بخش‌های مختلف آن صورت بگیرد.