مقاله را در ژورنال چاپ کنیم یا کنفرانس ؟ اینکه مقاله را در ژورنال چاپ کنیم یا در کنفرانس شاید سوال خیلی از شماها باشد. فرض کنید نگارش مقاله تان به اتمام رسیده و حالا نمی دانید که مقاله را به یک ژورنال ارسال کنید یا یک کنفرانس؟ اصلا کدامیک برای آینده شغلی شما و رزومه علمی شما بهتر است؟ یا اینکه مقاله تان در کنفرانس پذیرفته و چاپ شده، اما نمی دانید که می توان آن را برای ژورنال هم ارسال کرد تا چاپ شود یا نه؟ خوب! برای پاسخگویی به این سوالات ابتدا باید بفهمیم که تفاوت مقاله ژورنالی یا اصطلاحا ژورنال مقاله (Journal Paper) و مقاله کنفرانسی یا کنفرانس مقاله (Conference paper) در چیست و کدامیک معتبرتر است. در این مقاله قصد داریم در مورد فرق مقاله کنفرانسی و ژورنالی صحبت کنیم با گروه گرامرلی امیرکبیر همراه باشید.
مقاله کنفرانسی چیست؟
مکانی که بسیاری از محققین در آن برای ارائه تحقیقات خود حضور پیدا می کنند و درباره آن بحث می کنند، کنفرانس است. این کنفرانس ها در زمان معینی ارائه می شود و محققین طبق قوانینی باید کنفرانس خود را به آن جا ارسال کنند. پس از اینکه مقاله آن ها ارائه شد به داورین ارسال می شود.
در حقیقت مقالات پذیرفته شده و یا ارائه شده در یک کنفرانس به عنوان مقاله کنفرانسی و یا proceeding نامیده می شود. در کنفرانس ها افرادی که تحقیقاتی در زمینه ای را ارائه می دهند به تبادل آن مشغول می شوند.
در این مجموعه معمولا توسط انتشارات بزرگ، مطبوعات دانشگاه چاپ می شود و به صورت آنلاین در دسترس مردم قرار می گیرد.
مقاله ژورنالی چیست؟
مقاله ژورنالی هم یکی دیگر مواردی است که افراد برای چاپ مقالات خود باید بتوانند طبق نظرات داورین مقاله را ارائه کنند. ژورنال همان مجله است که به صورت دوره ای ارائه می شود. هر ساله افراد بسیاری در تلاش هستند تا بتوانند مقالات خود را در یک ژورنال علمی چاپ کنند. ژورنال ها دارای ضریب تاثیر هستند و به اندازه گیری میزان استناد ها به یک مقاله کمک می کند. در مقالات ژورنالی، محقق مقاله را به ژورنال ارسال می کند و باید صبور باشد تا مراحل داوری به پایان برسد. امکان دارد، مراحل داوری چند مدت طول بکشد. در صورتی که داور نیاز به اعمال تغییر در متن مقاله داشته باشد، آن را به محققین ارسال می کند.
بعد از این که مقاله آن گونه که داور می خواست توسط محقق تغییر کرد، مقاله در مجله چاپ می شود.
اگر بخواهیم مقالات ژورنالی را با مقالات کنفرانسی مقایسه کیم باید بگوییم که برای چاپ مقالات ژورنالی، زمان مشخصی وجود ندارد تا زمان داوری مقالات با فاصله زمانی بسیار زیادی انجام می گیرد.
تعداد دفعاتی که مقاله در ژورنال چاپ می شود، متفاوت است. می تواند به صورت ماهیانه و سالیانه باشد. مقالاتی که در ژورنال ها چاپ می شود نسبت به مقالات کنفرانسی، مفصل تر و با جزئیات بیشتری ارائه می شود.
مقاله را در ژورنال چاپ کنیم یا کنفرانس ؟ چه تفاوتی دارند؟
تفاوت مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی را با هم در این قسمت بررسی می کنیم :
1_ همانطور که می دانید بین مقالات ژورنالی و کنفرانسی تفاوت های مهمی هم دیده می شود. برای دریافت مقالات ژورنالی باید مدت طولانی را صرف کنیم. اما برای مقالات کنفرانسی همچین موضوعی وجود ندارد. بازخوردی که برای مقالات کنفرانسی ارائه می شود بسیار سریع تر از مقالات ژورنالی است.
2_ مقالات کنفرانسی با وجود محدودیت های زمانی که دارند، مقالاتی کوتاه و دقیق هستند؛ ولی مقالات ژورنالی مفصل هستند و به جزئیات بسیاری پرداخته اند.
3_ موضوع دیگری که در انتشار مقالات دارای اهمیت است، نحوه انتشار آن ها است. نوع فرایندی که در چاپ مقالات در کنفرانس ارائه می شود بسیار آسان است اما نوع چاپ مقالات در ژورنال های علمی نیاز به فرایند و پیچیدگی هایی دارد. بسیاری از نویسندگان برای چاپ مقالات ژورنالی موظف به رعایت کردن نکات مهمی هستند که قوانینی در ژورنال ها محسوب می شود.
ژورنال ها دارای اعتبار و ضریب بالایی هستند این زمانی مشخص می شود که نشان می دهد، سخت گیری های بیشتری در این زمینه وجود دارد. اما بسیاری از نویسندگان مقالات خود را به مجلاتی می سپارند که ساده تر عمل می کنند. همین موضوع باعث می شود که از اعتبار و ضریب تاثیر آنها بکاهد. این موضوع در مجلات باعث پیچیدگی هایی شده است.
4_ مقالات کنفرانسی به تجزیه و تحلیل داده نمی پردازند؛ اما در مقالات ژورنالی این موضوع کاملا بررسی می شود. در مقالات ژورنالی، روش تحقیق، ابزاری که استفاده می شود در بررسی داده ها کمک هایی را ارائه می کند و می تواند بسیار تاثیرگذار هم باشند. اما مقالات کنفرانسی به این صورت ارائه و بررسی نمی شوند.
5_ مقالاتی که در کنفرانس و یا ژورنال ارائه می شود، با یک دیگر تفاوت دارند. مقالات در کنفرانس ها شامل، پوستر، بحث عمومی و ارائه شفاهی با پاور پوینت است. ولی در ژورنال ها نحوه ارائه همان مقالات هستند.
6_ ددلاین و سررسیدی که برای ارسال مقالات در کنفرانس و ژورنال ها وجود دارد با یک دیگر تفاوت هایی دارند. برای مقالات کنفرانس ها باید در زمانی که از قبل تعیین شده است مقاله را برای داوری فرستاد ولی در ژورنال ها به این صورت نیست زیرا محدودیتی وجود ندارد.
7_ موضوع مقالات در مقالات کنفرانسی موضوعاتی به روز و کار های پژوهشی بسیار جدیدی است ولی در مقالات ژورنال ها این موضوع برعکس اتفاق می افتد.
ارسال همزمان مقاله برای ژورنال و کنفرانس
به طور کلی یک ایده برای کامل شدن و به نتیجه رسیدن احتیاج به تفکر و مطالعه زیاد دارد و لازم است تا از زوایای مختلف به آن نگاه کنید که این اتفاق در یک بازه زمانی کوتاه مدت رخ نخواهد داد و به کار زیادی احتیاج دارد.
بعد از اینکه یک ایده به ذهن میرسد روی آن موضوع تا جای ممکن کار انجام می شود و به همه زوایای آن مورد بررسی قرار می گیرد تا هیچ ایراد نگارشی، ساختاری و علمی نتوان از آن گرفت. البته رسیدن به یک چنین مقاله ای، کار زیاد و زمان کافی را می طلبد. در طول این مسیر تا کامل شد مقاله ژورنالی میتوان یک یا حتی چند مقاله کنفرانسی هم ارائه کرد و در نهایت ماحصل همه این ها به عنوان یک مقاله ژورنال ارائه می شود این نکه را در نظر داشته باشید که ارائه تعداد زیادی مقاله کنفرانس بدون ارائه مقاله ژورنال از آنها کار بسیار اشتباه و ناکاملی هست.
ارسال مقاله به کنفرانس ها قبل از چاپ مقاله اصلی در ژورنال، یکی از بهترین راه های سنجش ارزش و اعتبار مقاله است. اینجاست که مشخص می شود آیا مقاله شما در حد یک کنفرانس است و یا ارزش چاپ شدت در یک ژورنال و مجله معتبر را دارد.
بعضی ها تصور می کنند که ارسال همزمان مقاله به کنفرانس و ژورنال باعث صرفه جویی در وقت می شود، در حالی که اینطور نیست. راه درست ان است که اول مقاله را در یک کنفرانس چاپ کنید تا هم از نظر داورها مطلع شوید و هم اگر در کنفرانس شرکت کردید از نظر شرکت کننده ها نسبت به مقاله خود استفاده کنید و بعد با در نظر گرفتن تمام این نظرات نسخه ژورنال آن را آماده کنید. بهر حال فاکتور زمان را هم در نظر بگیرید که یک چنین کار اصولی زمان زیادی می برد. پس اگر خیلی زمان برایتان مهم نیست و زمان کافی دارید، این کار را انجام دهید.
مقاله را در ژورنال چاپ کنیم یا کنفرانس : جمع بندی
به طور کلی، هدف از نگارش مقالات و ارسال به ژورنال یا کنفرانس این است که آخرین یافته های علمی نشر یافته و اعتبار و رزومه علمی شما بالاتر برود. در صورتی که مقاله شما کیفیت لازم را نداشته باشد یا در یک ژورنال نامعتبر چاپ شود نه تنها رزومه علمی شما بالاتر نخواهد رفت بلکه شما در لیست سیاه (black list) هم قرار می گیرید.
این تصور که تمامی ژورنال ها از کنفرانس ها ارزش و اعتبار بالاتری دارند اشتباه است. بعضی کنفرانس ها معتبرتر از ژورنال ها هستند. بنابراین به طور قطع نمی توان گفت که کدامیک بهتر است.
بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که مقاله تان را با مقالات ژورنالی و کنفرانسی دیگر مقایسه کنید تا متوجه شوید که مقاله تان در حد ژورنال است یا در حد کنفرانس. البته نمی توانید یک مقاله را هم در ژورنال و هم در کنفرانس چاپ کنید. گاهی اوقات بخشی از یک پژوهش در کنفرانس به چاپ می رسد و نویسندگان پس از تکمیل، آن را در ژورنال چاپ می کنند. پذیرش مقاله در ژورنال زمانبر است و اگر مقاله تان در حد ژورنال نباشد کاری جز وقت تلف کردن نیست. اینکه چگونه مجله مناسب برای مقاله خود پیدا کنیم، به عوامل گوناگونی بستگی دارد.
علاوه بر اینها، پذیرش و چاپ مقالات چه در کنفرانس و چه در ژورنال به رای و نظر داور مقاله بستگی دارد. هر چه اصلاحات مقاله بیشتر باشد مدت زمان داوری و پذیرش مقاله نیز طولانی تر خواهد بود. بنابراین باید با دلایل ریجکت مقاله، انواع ریوایز های مقاله آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید به کامنت های داوران مقاله پاسخ دهید. در صورتی که پروسه نگارش مقاله به درستی انجام داده و اصول و قواعد نگارش، ترجمه تخصصی و ویرایش مقاله را به خوبی رعایت کرده باشید مقاله شما شانس بسیار بالاتری برای پذیرش و چاپ در مجلات isi و یا کنفرانس های معتبر خواهد داشت.