بسیاری از دانشجویان بعد از انجام تحقیقات در نحوه چینش استاندارد مقاله دچار مشکل میشوند و ممکن است مرجع رسمی برای مشاهده فرمت و چینش مقاله نتوانند پیدا کنند که ما در این بخش تصمیم داریم شما را با قالب استاندارد مقالات فارسی و انگلیسی آشنا کنیم با گروه گرامرلی امیرکبیر همراه باشید.
قالب استاندارد مقالات
همانطور که ذکر شد مجلات مختلف ممکن است دارای قالبهای قابل قبول متفاوتی با یکدیگر باشند ولی با این حال قالب استاندارد معتبری وجود دارد که از سمت بسیاری از مجلات قابل قبول است که در ادامه قصد داریم به معرفی آن بپردازیم. نویسندگان مقالات برای چاپ مقاله و گرفتن پذیرش از سوی مجلات مختلف بایستی برای کسب اطمینان قالب مورد تایید مجله مد نظر خود را در سایت مربوط به مجله کنترل نمایند.
- عنوان
- چکیده
- متن اصلی مقاله شامل
- تیترها و در صورت نیاز زیر تیترها برای سازماندهی بیشتر متن
- استنادات داخلی به منابع
- منابع استناد شده
توجه! تمام موارد مذکور بایستی در یک فایل ذخیره شوند. از ذخیره موارد ذکر شده در فایلهای جداگانه خودداری شود.
قالب استاندارد مقالات در عنوان
تمام مقالهها دارای یک عنوان هستند. عنوان، ایده اصلی مطالعه شما را خلاصه میکند. یک عنوان خوب شامل کمترین کلمات ممکن است که بهدرستی محتوا و هدف مقاله تحقیقاتی شما را توضیح میدهد. عنوان یکی از مهمترین عناصر قالب مقاله تحقیقی شما است.
عنوان مقاله شما در عین کوتاه بودن، باید شامل مهمترین کلمات کلیدی مقاله شما باشد. همچنین عنوان باید با لحن مقاله شما سازگار باشد. این نکته را نیز فراموش نکنید که تا جای ممکن، عنوان مقاله شما باید جالب باشد. اما اگر در یک مقاله علمی، از یک عنوان طنز استفاده کنید، احتمالا مخاطبان به مقاله شما اعتماد نخواهند کرد.
قالب استاندارد مقالات در چکیده
صفحه بعدی مقاله بایستی به چکیده مقاله اختصاص داده شده باشد. نوشتن چکیده برای تمام مقالات ضروری نیست ولی نوشتن چکیده برای مقالاتی که دارای فرضیات هستند، الزامی است. یک چکیده خوب دارای 100 الی 150 کلمه خواهد بود و به صورت کاملاً واقع بینانه و بدون دخالت نظر شخصی به نگارش در خواهد آمد. نیاز نیست چکیده شما به اندازه متن اصلی مقاله واضح باشد و تمام جزئیات را بیان کند. سعی کنید در نگارش چکیده فقط به ذکر نکات اصلی تحقیق و خلاصهای از سوالات اصلی تحقیق و نتایج کسب شده بسنده کنید.
قالب استاندارد مقالات در متن اصلی مقاله
در متن اصلی تحقیق توضیحات کامل تحقیقات انجام گرفته شده شامل مقدمه، روش تحقیق و ابزار، یافتههای تحقیق، تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده و نتیجه گیری خواهد بود. در این قسمت نویسنده بایستی برای هرکدام از مطالب ارائه شده که برگرفته شده از منابع خارجی هستند، به طور خلاصه استناد داخلی در داخل متن داشته باشد. منبع و معرفی کامل مقالات استناد شده در قسمت منابع استناد شده انجام خواهد گرفت.
قالب استاندارد مقالات در منابع
استنادات داخلی به طور خلاصه در داخل متن اصلی مقاله آورده شد. این بخش شامل استنادات انجام شده در داخل متن و به همراه جزئیات و موارد کامل منابع استناد شده در داخل متن خواهد بود. استنادات داخل متنی شامل نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار مقاله و در صورت نیاز صفحه مورد استفاده قرار گرفته شده بود ولی در این قسمت به اطلاعات کتاب شناختی بیشتری اشاره خواهد شد. این قسمت به خوانندگان مقاله شما کمک خواهد کرد تا در صورت نیاز به منابع اصلی مطالب ذکر شده در تحقیقات شما دسترسی پیدا کنند و اطلاعات خود را تکمیل سازند.
نکات مهم برای نوشتن مقالات علمی
بررسی شدن مقاله توسط ویراستاران حرفهای همیشه به بهبود آن نوشته کمک خواهد کرد. هرچه مقاله شما بهتر و با کیفیتتر نوشته شده باشد شانس قبول شدن آن توسط مجله مورد نظرتان بالاتر میرود. در هر صورت برای اینکه مقاله خود را به چاپ برسانید نیاز است چند نکته مهم را در نظر داشته باشید که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
مجله مناسبی برای چاپ انتخاب کنید
گاهی ممکن است یک مقاله علمی با کیفیت بالا نیز به دلیل اینکه عنوان آن در محدوده مجله ارسال شده نیست توسط سردبیر مجله رد شود. بنابراین بسیار مهم است که مجله درستی را برای چاپ انتخاب کنید.
در هر حال شما میخواهید مقالهتان مخاطب داشته باشد و اگر آن در مجلهای که مخاطب شما نیست چاپ شود هیچ فایدهای برایتان نخواهد داشت.
در نظر داشته باشید روال کار بررسی یک مقاله توسط مجله یک پروسه طولانی مدت است، شما نمیخواهید این زمان را هدر دهید و در نهایت با رد شدن مواجه شوید.
برای انتخاب ژورنال مناسب جهت چاپ مقاله علمی نیز راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید با رعایت آنها مجله مناسب با موضوع علمی خود را بیابید. اگر در این زمینه مردد هستید میتوانید یک شرکت ارائه دهنده خدمات ویراستاری تخصصی آنلاین بیابید که در انتخاب مجله مورد نظر نیز شما را یاری کند.
ساختار درستی برای نوشته خود داشته باشید
مقالات به شکلهای مختلفی ارائه میشوند، یک مقاله میتواند گزارش یک کیس پزشکی، مقاله مروری، یا یک مقاله تحقیقاتی باشد.
هر یک از این انواع مقاله علمی فرمت و ساختار مختلفی دارند. همچنین ساختار هر یک از آنها از مجلهای با مجله دیگر متفاوت است. برای مثال، یک مقاله تحقیقاتی معمولا ساختار IMRAD دارد.
این ساختار یعنی به ترتیب شامل مقدمه، روشها، نتایج و بحث میشود. از سوی دیگر، بخش متد یا روشها برای یک مقاله گزارشی لازم نیست.
برخی از ژورنالها نیز ممکن است تعداد رفرنس محدودی را قبول کنند بنابراین باید این را در نظر داشته باشید منابعتان به آن تعداد محدود شود. اطلاع داشتن از این نکات و جزییات به شما کمک میکند از ابتدا قدم درستی برای نگارش مقاله علمی بردارید و بتوانید ساختار مناسب مقاله و مناسب مجله مورد نظرتان را رعایت کنید.
برای خودتان چک لیست تهیه کنید
تمام مراحلی را که باید برای نوشتن و بررسی نهایی مقالهتان طی کنید را لیست کنید. با این کار میدانید کجای کارتان مشکل دارد.
آیا مقدمه را به درستی نوشتهاید؟ آیا بخش مربوط به نتایج و مطالعات را کامل کردهاید؟ آیا مقاله شما تمامی عناوین لازم را در خود دارد؟ همچنین برای اینکه بدانید مقالهتان با گرامر درست زبان انگلیسی نوشته شده است، چند نکته مهم گرامر زبان انگلیسی را نیز لیست کنید تا بتوانید در نهایت پیش از اینکه مقاله را به دست ویراستار بسپارید این اشتباهات را یافته و اصلاح کنید.
ویرایش، اصلاح و ویرایش مجدد
ویرایش یک مرحله جادویی محسوب میشود که مقاله شما را شکلی رسمیتر میبخشد. شما با ویرایش کردن مقاله علمی آن را برای ارسال به مجله آماده میکنید.
اگر تصمیم دارید خودتان کار ویرایش را انجام دهید بهتر است بعد از تکمیل نگارش مقاله چند روز از آن دور بمانید.
بعد از اینکه کاملا ذهنتان را از مقالهای که نوشتهاید آزاد کردید بازگردید و این بار با دقت بیشتری به دنبال اشتباهات مقاله از جمله اشتباهات متداول گرامری آن بگردید.
هرچند برای یک نویسنده ساده نیست که ویراستار خود باشد. او با نوشته خود آشناست و کمتر پیش میآید که بخواهد بخشی از آن را تغییر دهد. او با این دید که جملهای که مینویسد بهترین انتخابش است آن را روی کاغذ میآورد.
بنابراین اگر جایی از مقاله نیاز است تا تغییر چشمگیرتری داشته باشد، ویراستار میداند چطور عمل کند تا نوشته شکل بهتری به خود بگیرد. همچنین کار ویرایش در یک مرحله انجام نمیگیرد. یک مقاله شاید چند بار ویرایش شود تا به شکل مطلوب برسد.
QuillBot یک ابزار بازنویسی مقاله است که می توان به عنوان یک افزونه در هر مرورگر وب و ویرایشگر متن مانند Microsoft Word و Google docs برای بازنویسی، پارافریز و تغییر ساختار محتوا استفاده کرد.
نمونه خوانی کنید
اشتباهات گرامری، ناهماهنگی جملات، استفاده از کلمات اشتباه و فراموش کردن حروف اضافه همه مواردی هستند که کیفیت کار تحقیقاتی شما را پایین میآورند.
شما نیز نمیخواهید یک کار باکیفیت را با این اشتباهات کوچک به یک کار بیکیفیت تبدیل کنید. بنابراین لازم است تا مراحل مختلف ویراستاری بارها روی مقاله شما انجام شود تا بتوانید آن را بدون دغدغه رد شدن برای مجله مورد نظرتان ارسال کنید.
نمونه خوانی نیز یکی از مراحل ویراستاری به شمار میرود که پس از ویرایش تخصصی انجام میگیرد.
در این مرحله نیز هم خودتان میتوانید این کار را انجام دهید هم میتوانید از افراد متخصص نمونه خوانی کمک بگیرید. در نهایت هر دو میخواهید کیفیت مقاله را بالاتر برده و آن را برای قبول شدن توسط سردبیر مجله آماده کنید. در این مرحله نیز ما پیشنهاد میکنیم کار نمونه خوانی را نیز به افراد حرفهای بسپارید. آنها سرعت عمل بالاتری نسبت به شما دارند و کاملا آگاهند که باید به دنبال چه اشتباهاتی در مقاله بگردند و چطور آنها را برطرف کنند.